fredag 17. desember 2010

Blomsterstjernens usminkede hage
Presentert av Bamsestjernen

 
Hei jeg er Bamsestjernen!

Som min ubiologiske pappa (Blomsterstjernen) bebudet i forrige nummer, har jeg her fått frie tøyler til å lage en liten hagereportasje for ham... Brumm, brumm... I utgangspunktet hadde jeg tenkt å lage en koselig liten sak om fioler, roser og klimatis, men... ALVORLIG TALT Blomsterstjernen!!! For det første ønsker jeg IKKE å fremstå med mitt fødselsnavn, KUN med mitt artistnavn: Bamsestjernen! Jeg ønsker jo ikke å ødlegge mine fremtidige jobbutsikter der man i eventuelle jobbintervju trekker frem det ene og det hitt av lite gjennomtenkte internetstunts fra min gufne fortid!

Men "pappa" tenker ikke på sånt! Neida han bare buser ut om sin "elskverdige" favorittbamse "Teodor", bedre kjent som Bamsestjernen! Fyttirakker'n så uspiselig! Brumm, brumm. Nå vet jo ALLE at jeg egentlig heter Teodor... Sukk... Jeg vil aldri få meg en ordentlig jobb... Jeg må nok forbli som bi-røkter i Eikelandsosen til evig tid.

Men det verste av alt er jo at denne såkalte "Blomsterstjernen" (latterlig navn spør du meg) faktisk ikke vet hva sin "favotittbamse" heter en gang!!! Jeg heter nemlig ikke Teodor! Jeg heter Oscar!!! 

Ånei... Nå røpte jo jeg det selv... Øhhh... Brumm, brumm. Æhhh...

Uansett er konsekvensen at jeg nå vil hevne meg litt og fremvise "pappas" hage slik den egentlig ser ut i juli måned. Uten duggspray, retusjering og favorable bildeutsnitt. Nå skal han jammen meg få smake sin egen medisin!

Vel møtt!

NB! Alle bildene er tatt i juli altså... brumm, brumm...



Brumm, brumm... Vet ikke helt hvor jeg skal begynne henne. JO!!! Selvfølgelig der det svir som mest! Hans latterlige bestekompiser; Hageputene! I følge "pappa" blomstrer de året gjennom som et sprakende rosa fyrverkeri... Men se... her er sannheten! Ikke en blomst å spore, bare noen tufse slappe grønne tuer! Selv rosebuskene i bakgrunnen er "dead meat"! Nei jeg kan herved røpe at alle de bildene han har lagt ut av Aubrieta i år er kraftig retusjert. Han har nok tegnet inn hver eneste blomst dessverre...



Og når vi først er inne på disse tussete aubrieta-favorittene hans skal jeg vise dere noe artig... knis... Se her ved siden av meg... I denne steinrøysen har Blomsterstjernen plantet en hel haug nye eksemplar hageputer som han til neste år antageligvis stolt vil vise frem til dere. Et fargesprakende fyrverkeri fra blått via lilla til rosa... Husk da på at hver eneste en av disse blomstene er tegnet inn for hånd! Det er ikke rart at "pappa" kun ønsker seg fargeblyanter til jul i år... Jeg sier ikke mer... Jo det gjør jeg: Disse små hagepute-tusseladdene kommer ikke en gang til å overleve vinteren, spør du meg, og det ender nok med at "pappa" må tegne inn hele planten med både blader, blomster og stilk...
 

Ånei!!! Selv jeg er blitt rundlurt av denne billedsvindleren! Jeg trodde faktisk at han i det minste skulle klare å dyrke jordbær! Hvor vanskelig kan det være da? De vokser jo nærmest som ugress... Men se her! Kun visne forfrosne blader og ikke et jordbær å se... Hulk, hulk... Jeg som skulle kose meg med honning-glaserte jordbær under vinterdvalen i år...



Blomsterstjernen later som han har en kul image, men han er så ukul man kan bli... Han tøffer seg nemlig med å si at han kun leser sin egen blogg og ikke er inspirert av andre... Men da kan jeg røpe at han støtt og stadig sitter og koser seg med andres blogger. Og bøss som det er stjeler han også andres idér! Han er sååå patetisk denne ubiologiske pappaen min! Dere skjønner, han blir dessverre så alt for lett ført bak lyset av søte jenter. Bare se på dette bildet her! For tidligere i høst (ehhh, jeg mener vår) fant han et bilde på bloggen kalt "Farmors idyll" som inspirerte ham noe så voldsomt at han sporenstreks løp ut i hagen og begynte å grave og gnure... Han skulle lage en like koselig hagekrok som den som var avbildet der. Men se her! Jommen skal jeg si han har fått det "skikkelig koselig"... Noen skjeve skifersteiner hulter til bulter, litt grus, et kosteskaft og råtne planter i alle fasonger imponerer ihvertfall ikke meg! Og sikkert ikke den skjønne jenten bak "Farmors idyll"-bloggen heller... Nei far; SKJERP DEG!!! Skaff deg en benk i det minste...



Ha, ha! Jeg må le... For rett i forkant av denne "idylliske" hagekroken har han visst planer om å lage et bugnende rosebed... Ja vi vet jo alle hvordan det kommer til å ende..?

Der andre vanlige hagefolk går på sitt lokale hagesenter og kjøper de rosebuskene de måtte ha å tilby der, skal denne "Stjernen" alltid ha det så spesielt! Neida, han måtte selvfølgelig bestille på internettet via en såkalt "Rose-expert"... Og ikke nok med det, han har til og med klart å grine seg til å få disse rosebuskene levert på døren, noe som ikke akkurat var vanlig service fra denne østlandske rosemannen.

At det går an å være så sutrete for en voksen mann? Jeg bare ler, for det blir nok mer sutring til neste sesong når han står der med 5 råtne roseløse busker! For der naboene planter trygge robuste rose-sorter som man vet vil klare seg  i dette nabolaget (nyperoser, nøkkeroser og roser i kinnene) har "pappa" valgt ut 5 rosetyper som nok trives bedre i Provence eller Plymouth. Hans eneste kriterie var jo at rosenes duft skulle kunne slå i hel parfymen til en gammel pelskledd finfrue fra 70-tallet. Dessuten måtte visst roseblomstene være så vakre å se på at kontaktlinser ville krølle seg... jaja, lykke til..!



Over til noe helt annet. Dette er det såkalte "Blå-bedet" til Blomsterstjernen. Planen var at her skulle blomstene vokse i et blått tema, men det eneste blå jeg kan skimte er en blåfrossen Bamsestjerne (selv om bildet er tatt midt i juli måned...altså...).

Apropos "blå" blomster... Dette har alltid irritert meg! For "blomsterfolket" har en sterk trang til å smykke seg med såkalte "sjeldne blå blomster", selv om blomster strengt tatt svært sjelden faktisk er er blåe! Greit nok så er kanskje "Forglem-Meg-Ei" og noen Hortensiaer himmelblåe, men når man begynner å snakke om "blå roser", "blå rhodo-deodorant-dron" eller "blå tulipaner"... da blir jeg forbannet!!! Disse ER ikke blå, og vil aldri BLI blå, uansett hvor mye genene manipuleres av blomsteravlere!!! Åpn opp øynene! Fargen vi snakker om er LILLA, ikke blå! Selv barneøyne vil kunne se det!!! Slutt å snakk om blå roser!!? Vær så snill, en gang for alle..?


Sliten nå... av all denne kjeftingen... Men heldigvis ikke like sliten som "pappas" Hostaer..


Hallo!?! Sjokk!!! Hva er dette? Har "pappa" begynt å dyrke narkotikum?!? Ikke rart at hagen ser ut som en avfallsbinge! I hans berusede øyne ser nok hagen ufeilbarlig ut, med bugnende appelsintrær med ferdigskrelte appelsiner på..?


Nei vent litt! Dette er jo ikke heroin vel? Ser mer ut som iskrystaller? Tror det er vanilje-is.. Men midt i juli? Merkelig... Stryk alt det jeg sa om narkotika tidligere...



Her skal dere se. Brumm, brumm. Like bak denne deodorantbusken har Blomsterstjernen planer om å anlegge hagedam med foss og bekk og jeg vet ikke hva. Men det ser ikke akkurat lovende ut synes jeg...

Dessuten så hater jeg å bli våt på potene. Det eneste som kan få meg interessert i dette prosjektet er om han velger å være litt original (og det er han jo heldigvis kjent for å være) og setter ut laks og ørret istedenfor gull og sølvfisk... Jeg elsker nemlig å hukke tak i fersk røkelaks eller gravlaks rett fra fossen med mine nyklipte lakkerte bamseklør!



Høyt henger han og sur er han... Brumm, brumm. Tenkte jeg bare skulle vise dere hvor flink "pappa" er med klimatorisen. Her har han dyrket en såkalt "blå" Madame Cholmondeley i det såkalte "blå" bedet sitt (vel, også fru Cholmondeley er lilla!) Men spør du meg ser den heller tufs ut! Selv bjørken som klimatorisen klatrer i ser helt dau ut!?

Nei, en som ikke en gang klarer å få ville naturlige tre-sorter til å trives har STORE problemer spør du meg... Spør meg da!


Man blir visst sliten av å være oppgitt bamse. Nei nå kjenner jeg at jeg er super-trøtt! Skjønner ingenting. Her er vi midt i juli og jeg føler meg klar for dvale allerede!?! Og det verste av alt er at solen går ned i 16-tiden? Og alle bladene er falt av Heggetreet også? Her er det noe som virkelig ikke stemmer... Greit nok kan det siste muligens bortforklares med at Blomsterstjernen har tuklet med Round-up..? Men alt det andre, gjesp... klarer nesten ikke skrive lenger, gjesp... brumm, gjeeeesp, bruuummm... znork...


Leses med fortellerstemmen til Astrid Lindgren dubbet på norsk:

"Og sånn gikk det til at vår lille venn Bamsestjernen gikk i dyp vinterdvale midt oppe i et bladløst heggetre. Han var selv overbevist om at det var juli måned og hadde kledd seg deretter, kun iført maskeringsbriller. Men nå viser det seg det at denne Oscar, som han egentlig heter, ikke er ulik barn av menneskelig opphav. Også han våkner grytidlig... dog fra dvalen... og trodde det var vår allerede i januar. Således hadde han levd i utakt med omverden i hele 2010. Hans biologiske klokke var fullt og helt overbevist om at vi fremdeles var i juli, da kalenderen egentlig viste november...

Det måtte gå som det gikk. Men heldigvis er hans "håpløse pappa" en veldig snill "pappa". Han synes bare det er koselig at Bamsestjernen følger i hans blogge-fotspor, og det gjør ingen verdens ting at lille Oscar-mann skriver nedlatende og frekt om hele hans mesterverk. "Det er slik barn er, og det er slik barn skal være..." sier Blomsterstjernen. 

Han listet seg derfor ut i hagen rett etter at dette siste bildet ble tatt (med selvutløseren). Forsiktig løftet han den lovende sovende bamsestjernen ned fra treet og bar ham inn i sin trygge varme bamseseng, bredde over ham en dundyne med Ole Brumm-mønster og helte honning i munnen hans. Nå skal Oscar få hvile helt frem til neste vår..."

Så får vi bare håpe at ikke andre småbamser der ute er blitt inspirert til å sverte andre bloggere i tiden som kommer... Vær på vakt!

torsdag 2. desember 2010

Min ubiologiske sønn - Bamsestjernen

Dere vet hvordan det er med de små sant? De grytene som også har ører? Eller barn om du vil... Deres største forbilder er pappaen og mammaen, uansett hvor håpløse foreldrene kanskje er i det store verdens perspektiv? I barnas øyne er mamma og pappa heldigvis ALLTID superstjerner... Resultatet er at når "grytene" leker så etterligner de foreldrenes gjøremål til punkt og prikke, om enn i sin noe barnslige fortolkning.

I gamledager lekte gjerne jentebarna trappevasking, hårkrølling og barnepass mens guttene lekte at de leste avisen og røykte pipe i godstolen, nøyaktig som sine voksne forbilder. I moderne likestilte 2010, er mitt inntrykk at det ikke er så stor forskjell på gutte- og jentelek lenger? De leker ofte med de samme lekene, og spesielt glorete bråkete barne-datamaskiner er pop i begge leirer! Foran disse sitter jentebarna og guttepjokkene 8-10 timer hver dag, taster og glor, dag ut, dag inn, nøyaktig som sine voksne helter og heltinner. Eneste forskjellen er at jentungene leker at de blogger om interiør, mens guttungene antageligvis leker at de søker etter veldig lettkledde damer på nettet slik pappaene gjør... Vi lever i en syk, syk verden!!!

Blomsterstjernen er jo så eldgammel at han lekte med sunne leker av typen biler og bamser da han var liten (og faktisk godt opp i voksen alder også... kremt...hysj...). Hver eneste Matchbox bil og hver eneste bamse er beholdt og vedlikeholdt med største respekt. Og når Blomsterstjernen har gode dager (de er det heldigvis ikke mange av...) lar han til og med sine egne smårollinger leke med disse fordums leketøyer..!

Stort var likevel sjokket da han en dag oppdaget at favoritt-bamsen Teodor (dåpsgave fra forrige århundre) nå har begynt å kopiere sitt nye store forbilde; Blomsterstjerneprinsessen (3år). Hjelp!!! Teodor er kommet i dataalderen!!!

Etter 3 og et halvt minutt med masing og sutring fra Teodors side, maktet ikke Blomsterstjernen mer. Han klarte ikke lenger å stagge bamsens enorme data-sug. Teodor ville nemlig lage hemmelig Bamsestjerne-blogg akkurat slik som sin ubiologiske pappa... og Blomsterstjernen ble selvsagt smigret hinsides. For første gang i livet (antageligvis) var det noen som så opp til ham, og ikke bare bokstavelig talt. Selvfølgelig måtte den loslitte bamsekompisen få sin egen PC!?!

Til all lykke hadde FisherPrice tilfeldigvis tilbud på en innbydende lilla supermaskin den uken. Og før Teodor visste ord av det var han blitt en Bamsestjerne-blogger over natten! Hans ubiologiske pappa stilte kun 2 beinharde krav:
  1. Maks 18 timer foran datamaskinen daglig
  2. Forbud mot surfing etter dyresex
De 2 kriteriene er stort sett blitt overholdt (selvfølgelig med visse avvik nå i høst da han var i brunst) og min lille Teodor har til og med gått så drastisk til verks at han nå har skiftet navn permanent;
Teodor er død - lenge leve Bamsestjernen!

Faktisk er han blitt ganske flink til å blogge, og har etter sigende en hel fanskare av ungbamser der ute i cyberspace. Dessverre for oss mennesker kommer vi ikke inn på disse bamsesidene da de går på et parallelt rødlinjet internettverk som er umulig å hacke seg inn på (med dagens teknologi). Men for at jeg skal kunne ha noenlunde kontroll på hva min enbårne Bamsestjerne sysler med på fritiden, har jeg fått smuglet inn en Jugoslavisk piratkopi av et krypteringsprogram som til en viss grad klarer å gjenskape bamsebloggernes skriblerier.

Så vidt jeg kan se går det mest i Honning-humor, Dvale-humor og nå i høst en del grovere Brunst-humor, men fra tid til annen har han (til sin ubiologiske pappas store glede) også en og annen hagerelatert sak på lur. Ja og da er vi endelig kommet til poenget med dette innlegget (etter skarve 72 linjers oppvarming... - Hjelp!!! Jeg ønsker med et lynkurs i hvordan skrive korte blogginnlegg!!!).

Det har seg nemlig slik at en av mine Bloggvenninner, Krepsemor, her forleden oppfordret sine medbloggere til å vise frem bamsen sin... (les her). Jeg tenkte: "hvorfor ikke?". Og slu som jeg er gjorde jeg en elegant hesteavtale med Bamsestjernen: Dersom han får skrive et innlegg på mine sider, i min bloggverden, skulle jeg få innpass til hans klienter i det enorme bamseuniverset! På den måten kan vi begge flørte med det spennende og ukjente...

Den unge og smarte Bamsestjernen stilte bare ett kriterium:
  • Han ville ha kunstnerisk integritet og ønsket frie tøyler til å skrive akkurat det han ville innenfor feltet blomst og hage...
Hvor farlig kunne det være da, tenkte jeg..? Jeg gav ham selvsagt klarsignal og frie tøyler. På et hundredels sekund hev han seg over tastaturet på den lilla bamsebloggemaskinen sin, mens gliset var bredere enn hans eget hode. Jeg kunne bare sette meg ned foran peisen med en god porselenskopp med lunken kaffe og vente i spenning på at min første skribent gjorde bloggejobben for meg. Så deilig, så fredlig, så skummelt... Han spurte om han fikk låne sagen, men jeg mumlet: "nei... pass deg for sagen Bamsestjernen". Jeg lot ham heller låne speilrefleksapparatet og fotostativet. Det skulle jeg ALDRI ha gjort!!! På 10 minutter hadde han fylt opp hele minnebrikken og endatil skrevet ferdig sitt blogginnlegg... makan til tempo!!! Tror at 1 bamsedøgn tilsvarer det samme som 16 trefjerdedels menneskedøgn.

Jeg fikk hakaslepp og SJOKK da jeg endelig fikk se hans ferdige innlegg! Hva hadde jeg gått med på?!? Jeg var blitt lurt opp i et hjørne av min egen lille Teodor, eller Bamsestjernen som han insisterer å bli tiltalt... Han hadde nemlig sett seg lei av at jeg alltid sminker sannheten, så vel som hagen, når den skal fremvises i mine blogger...

Vel, kremt, ehh.. jeg skal ikke nekte for at jeg ikke bruker en sprayflaske med duggvann fra tid til annen for å få blomstene like innbydende som en iskald flaske Coca Cola, eller at jeg velger bildeutsnitt som har en lei tendens til å eliminere bort glorete gulgrønne barnebadebasseng ved siden av rosebedet. Muligens er det også slik at grufulle uferdige steinrøyser ikke kommer godt nok frem i mine innlegg..? Ja og at jeg skifter farge på mine Hortensiaer i Photoshop kan vel også diskuteres... Men jeg er jo en sykelig perfeksjonist som får vondt i kropp og sjel av å fremvise sannheten slik den egentlig er.

Men en avtale er en avtale! Det finnes vel ingen vei utenom? Jeg lover, æresord, å legge ut Bamsestjernens hageblogg på mine sider en av de nærmeste dagene. Jeg må først forhandle meg frem til å få fjernet noen av de mest graverende bildene... og dessuten finne en dag med veldig lite bloggtrafikk...

Men jeg kan røpe såpass at tittelen på innlegget blir som følger:

BLOMSTERSTJERNENS USMINKEDE HAGE...

Men dere trenger ikke lese det innlegget altså... gulp... Det er sikkert mange andre mye gøyere blogger ute akkurat den dagen... altså...